Donald Trump Dijadual Menghadiri Pengumpulan Dana Politik di Kentucky Derby
Toto

Donald Trump Dijadual Menghadiri Pengumpulan Dana Politik di Kentucky Derby

Bekas Presiden Donald Trump dijangka menghadiri kutipan dana bernilai tinggi yang dihoskan PAC supernya di Churchill Downs pada Hari Kentucky Derby.

Pencalonan Trump
Bekas Presiden AS Donald Trump, dilihat di sini menerima pencalonan Republikan pada 2016, dijadualkan menghadiri kutipan derma politik bulan depan pada Hari Kentucky Derby di Churchill Downs di Louisville. (Imej: Voice of America/Wikimedia Commons)
Maggie Haberman dari The New York Times melaporkan berita itu pada petang Khamis di Twitter, menyiarkan sebahagian daripada jemputan daripada “Make America Great Again, Again!” Ia menunjukkan Presiden Amerika Syarikat ke-45 disenaraikan sebagai tetamu khas untuk acara 7 Mei di trek Louisville.

Kos untuk hadir ialah $75,000 seorang atau $150,000 setiap pasangan.

Butiran tambahan, seperti masa acara, lokasi tepatnya di trek, atau sama ada ia termasuk tiket ke perlumbaan, tidak diketahui. Jemputan mengatakan peserta akan menerima butiran tambahan selepas mereka membuat tempahan.

Super PAC, singkatan untuk jawatankuasa tindakan politik, berbeza daripada PAC biasa kerana kerajaan persekutuan tidak mengehadkan jumlah wang yang mereka terima daripada individu atau organisasi. Walaupun PAC biasa boleh menyumbang kepada kempen calon politik, PAC super tidak boleh.

Walau bagaimanapun, mereka boleh menggunakan wang mereka, seperti yang dinyatakan oleh Rahsia Terbuka , “untuk menyokong atau menentang calon https://turning-the-tide.org/ politik secara terang-terangan” melalui iklan televisyen, pengirim surat dan bahan promosi lain. Super PAC tidak boleh menyelaraskan aktiviti mereka dengan calon yang mendapat manfaat daripada mereka.

Kentucky Derby a Star-Studded Affair
Kentucky Derby menarik ramai selebriti, ahli politik, atlet bintang dan orang terkenal lain setiap tahun. Ramai daripada individu tersebut akan menonton perlumbaan dari Millionaire’s Row trek, kawasan tertutup dengan balkoni tiga tingkat bersebelahan yang membolehkan orang ramai menonton kuda semasa mereka berlumba melintasi trek.

Setiap tahun, ramai individu berprofil tinggi memilih untuk menghadiri Kentucky Derby, termasuk tokoh politik terkemuka,” kata Churchill Downs Inc. dalam satu kenyataan malam Khamis kepada Casino.org . “Kami tidak mengulas atau https://bookbooknyc.com/ mengesahkan kehadiran tetamu individu atau mereka yang mengadakan acara peribadi yang tidak diselaraskan oleh Churchill Downs.”

Trump sebelum ini pernah menghadiri Derby. Pada tahun 1999, dia menghadiri Derby bersama teman wanitanya ketika itu, Melania Knauss, yang kemudiannya akan mengahwininya dan menjadi Wanita Pertama.

Kepentingan Politik Tinggi di Negara
Tahun ini merupakan tahun politik yang besar di peringkat kebangsaan. Dengan pilihan raya pertengahan penggal untuk Dewan Rakyat dan satu pertiga daripada kerusi Dewan Negara dalam undian, Republikan berharap untuk mengawal sekurang-kurangnya satu dewan, jika tidak kedua-duanya.

Di PredictIt, peniaga yakin GOP akan mengambil semula Dewan. Pada awal petang Jumaat, saham untuk Republikan memenangi majoriti pada bulan November didagangkan pada 86 sen, manakala saham untuk Demokrat berada pada 15 sen.

Saham untuk Republikan yang memegang kedua-dua Dewan dan Senat berada https://gifetgif.com/ pada 74 sen, manakala saham untuk Dewan GOP dan Senat Demokrat berada pada 17 sen. Saham untuk Demokrat untuk memegang kedua-dua dewan tersedia pada harga 11 sen.

Pemegang saham hasil kemenangan akan menerima $1 sesaham.

Jika Trump boleh membantu mendapatkan calon Republikan yang disokongnya ke dalam Kongres dan membantu parti itu memenangi semula kedua-dua dewan, ia berkemungkinan menguatkan tangannya https://startupmeme.com untuk pencalonan presiden GOP. Bagaimanapun, persembahan buruk oleh pilihannya mungkin membuka pintu untuk calon Republikan yang lain.

Sama ada dia boleh menang atau tidak pada November 2024 masih belum diketahui. Pada masa ini, peniaga PredictIt mempunyai dia sebagai kegemaran sedikit. Sahamnya didagangkan pada 28 sen setakat petang Jumaat. Gabenor Republikan Florida Ron DeSantis seterusnya, dengan sahamnya bernilai 24 sen.