Macau untuk kuarantin orang yang telah berada di Beijing
Toto

Macau untuk kuarantin orang yang telah berada di Beijing

Kerajaan Macau telah mengumumkan bahawa semua pelancong yang telah https://halloweencostumesmax.com/ berada di Beijing dalam dua minggu sebelum tiba di Macau akan diwajibkan – mulai 12 tengah hari Rabu (17 Jun) – menjalani kuarantin mandatori 14 hari untuk tanda-tanda Covid-19. Kuarantin sedemikian akan dilakukan di tempat yang ditetapkan kerajaan, katanya dalam kenyataan akhbar hari itu.

Pihak berkuasa kesihatan Macau berkata bahawa pertimbangan telah diberikan kepada fakta Beijing telah menaikkan pada hari Selasa respons kecemasan kesihatan awamnya kepada “tahap dua” daripada “tahap tiga”.

Beijing telah bergelut dengan wabak baharu novel coronavirus, dengan lebih 130 kes baharu disahkan dalam beberapa hari kebelakangan ini, menurut media kerajaan.

Pihak berkuasa di Beijing telah melaksanakan semula sekatan separa di ibu negara itu sebagai sebahagian daripada usaha untuk menangani kelompok baharu coronavirus, patogen yang dikaitkan dengan jangkitan Covid-19.

Kerajaan Beijing telah menyifatkan wabak koronavirus di bandar itu sebagai “sangat teruk” apabila berpuluh-puluh lagi kes muncul dan perjalanan dari bandar itu disekat. Pihak berkuasa menasihatkan penduduk bandar untuk mengelakkan https://rencontrejustices.org/ perjalanan “tidak penting” keluar dari ibu negara dan berkata sesiapa yang masuk atau keluar akan diuji untuk Covid-19.

Akhbar Global Times China melaporkan bahawa lebih 60 peratus penerbangan komersial masuk dan keluar dari Beijing telah dibatalkan.

Pihak berkuasa China juga melaporkan kes jangkitan domestik baharu di wilayah jiran Beijing, dan dikaitkan dengan kluster Beijing. Beberapa bandar lain di https://3colleges.com/ seluruh tanah besar China memberi amaran mereka akan mengkuarantin ketibaan dari Beijing.